Продължете към съдържанието

Торино срещу АС Рома: Прогноза и Анализ за Мача на Серия А

Дата: Неделя, 24-ти септември 2023
Начало: 21:45
Място: Стадио Олимпико ди Торино (Турин)

Въведение

Торино е отбор, който през последните няколко сезона се утвърждава в средата на класирането в италианската Серия А, след като се завърна в елитния футбол през сезон 2012/13. През последните два сезона „Ил Торо“ завърши десети със 50 и 53 точки, близо до зоната на евротурнирите, отколкото до зоната на изпадане. Настоящият сезон стартира добре за тях, седма позиция и седем точки след четири кръга.

От друга страна, АС Рома беше постоянен участник в топ трите отбора в Италия, но през последните години се откъсна от тази позиция. Те не успяха да се класират за Шампионската лига през последните няколко сезона и играха в Лига Европа или Конферентната лига на Европа. Въпреки това, през миналия сезон бяха много близо до триумфа в Лига Европа, загубвайки във финала след изпълнение на дузпи срещу Севиля. Целта им за този сезон определено е да завършат в топ четири и да си осигурят участие в Шампионската лига през следващия сезон. Въпреки това не започнаха сезона добре, събирайки само четири точки след четири кръга – с три по-малко от техния следващ съперник – Торино.

Прогноза: Над 2.5 Гола

Торино завърши над 2.5 гола в три от първите пет мача във всички състезания. През миналия сезон те имаха сериозни проблеми в атаката на стадиона си, със средно 0.8 гола на мач. Въпреки това, след някои промени през лятото, те изглеждат много по-добре. В последните два мача те отбелязаха общо четири гола срещу Дженоа и Салернитана и са в отлична форма, така че очакваме да продължат с добрите си атакуващи представяния.

АС Рома не започнаха най-добре сезона, печелейки само една точка в три мача. Но в последните два мача печелят и двете срещу Емполи и Шериф (в Лига Европа) и, по-важно от всичко, изглеждат много добри в нападение, с девет гола! През миналия сезон АС Рома бяха един от най-добрите отбори в Серия А в защита, позволявайки само 38 гола в 38 мача. Само Наполи, Лацио и Ювентус бяха по-добри, но този сезон Рома изглежда съвсем различно в защита. В пет мача позволиха седем гола, със само един чист мач. Досега всички техни мачове този сезон завършиха с поне над 2.5 гола.

С двете отбора в добра атакуваща форма и като се има предвид, че АС Рома играе само мачове с много голове този сезон, считаме, че над 2.5 гола е най-добрата опция за този мач.

Статистика на Директните Срещи (H2H) между Торино и АС Рома

Новини за Съставите на Торино

Един от най-добрите централни защитници, Кофи Джиджи, е в нестопанско състояние с херния на диска и най-вероятно ще отсъства до октомври. Той все още

не е играл нито един мач за Торино този сезон. Друг защитник, въпреки че резерва, Дейвид Зима, също ще липсва за този мач поради контузия.

Друго значително отсъствие е среднополевият играч Иван Илич, който се бори със скъсане на глезена. Освен това, Мергим Войвода претърпя мускулен контузия за националния отбор и също ще бъде извън игра за предстоящия мач.

От друга страна, Антонио Санабрия – най-добрият голмайстор на Торино през миналия сезон, се възстанови от контузията си и бе на скамейката срещу Салернитана. Много вероятно е да го видим на терена за ограничено време. Също така, според местните медии, Никола Влашич може да се завърне на терена срещу АС Рома след възстановяването си от контузия.

Последни Мачове на Торино

## Състав на Торино

– Вратар
– 32 Ваня Милинкович-Савич
– Защитници
– 3 Пер Шурс
– 4 Алесандро Буонджорно
– 13 Рикардо Родригес
– Полузащитници
– 19 Раул Беланова
– 61 Адриен Тамезе
– 28 Самуеле Ричи
– 20 Валентино Лазаро
– Нападатели
– 23 Демба Сек
– 91 Дуван Сапата
– 10 Неманя Радонич

Новини за Състава на АС Рома

Един от стартовите централни защитници, Крис Смолинг, има здравословни проблеми и най-вероятно ще пропусне третата си поредна игра.

Капитанът на отбора Лоренцо Пелегрини, който претърпя мускулен контузия срещу АС Милан, също най-вероятно ще липсва за мача с Торино.

Освен тях, стартовият нападател от миналия сезон, Тами Абрахам, и защитникът Мараш Кумбула са извън игра поради контузии на кръстосаните връзки и ще бъдат встрани за дълго време.

След победата с 2:1 над Шериф, треньорът Моуриньо не беше доволен. Той беше особено недоволен от първото полувреме, където, според него, те нямаха контрол и водеха с 1:0 едва след „чудо“. Все пак, той заяви, че във второто полувреме отборът беше по-добър и създаваше добри възможности за гол. „Специалният“ също изтегли Ренато Санчес за винаги болен. Изглежда, че той става нетърпелив към новото си попълнение след само два и половина месеца в Рома. „Той винаги се съмнява. Трудно е да се разбере защо винаги е контузен,“ каза Моуриньо.

Последни Мачове на АС Рома

## Състав на АС Рома

– Вратар
– 1 Руи Патрицио
– Защитници
– 23 Джанлука Манчини
– 14 Диего Лоренте
– 5 Обите Ндика
– Полузащитници
– 43 Расмус Кристенсен
– 20 Ренато Санчес
– 16 Леандро Паредес
– 4 Брайън Кристанте
– 37 Леонардо Спинадзола
– Нападатели
– 21 Пауло Дибала
– 90 Ромелу Лукаку

## Защо смятаме, че ще видим три или повече гола?

– Торино спечели два мача последователно, отбелязвайки общо четири гола.
– АС Рома завърши над 2.5 гола във всички пет мача до момента.
– АС Рома отбеляза девет гола в последните два мача.

## Главна Прогноза: Торино срещу АС Рома – Над 2.5 Гола

– Вероятност за печалба: 54%

Вижте още: Топ сайтове за залози

## Заключение

Мачът между Торино и АС Рома обещава вълнуващо съперничество с много голове. С двете отбора във впечатляваща атакуваща форма и със записи за голове в последните им мачове, над 2.5 гола изглежда като най-добрата залог. Футболните фенове ще бъдат изкушени от атрактивния стил на игра и възможността за голове в този мач. Нека следим с нетърпение развитието на събитията на стадио Олимпико ди Торино и се надяваме на вълнуващ футбол и много голове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *